Nyheter

Hvordan skape håndballkultur i Tysvær Arena?

Tysvær Arena er forlengst blitt HHK sin hjemmebane, og det er ikke vanskelig å formidle positive ting om hall og bane. Så langt i sesongen (3 kamper) viser publikumstallet en økende tendens. På siste kamp, mot Nøtterøy, var publikumstallet i overkant av ca. 600, en dag hvor det også var FKH kamp, og uten at regionens største avis hadde forhåndsomtalt kampen.. Hallen har totalt plass til ca. 2000. Hvordan kan vi klare å trekke så mange til Tysvær Arena?

Først og fremst må vi spille god håndball, vinne kamper og i tillegg også benytte lokale spillere. En lokal forankring vil alltid være viktig, selv om det er utopi å tro at vi på Haugalandet kan få et lag av bare lokale spillere. Det er heller ikke noe mål i seg selv.

Haugesundere og Karmøy buer har vanskelig for å endre vaner. Haraldshallen har i flere år vært HHKs hjemmebane. Full hall var ca. 800 tilskuere. Da var der tett luft, umulig å sitte og forholdsvis utrivelig. 600 tilskuere i Haraldshallen var full hall hvis alle satt. Det betyr at vi nå har full Haraldshall i Tysvær Arena. Men vi har større mål. Vi skal lage håndballkultur i Tysvær Kommune, en kommune hvor håndball er en liten idrett (selv om Stegaberg allerede har 5-6 ungdomslag registrert). Vi skal skape en kultur hvor både Tysvær buer og andre vil finne det naturlig  å trekke inn til Tysvær Arena for å se håndball på elitenivå. Se god underholdning med spenning og flott idrett. Tysvær arena må bli bevisstgjort som en arena for idrett og andre aktiviteter.

Dette å endre folks vaner vil kreve tid, det vil ta tid å samle full hall. Bodø har klart det og har publikumstall som ligger rundt ca. 2000 på hver kamp. Dette vil kreve tiltak fra oss og også media. Lokale medier må i større grad drive forhåndsomtale av våre kamper. Vi vil fortsette å drive reklame for våre kamper på Facebook og vår hjemmeside. Men det viktigste vil kanskje være at de som har vært i Tysvær Arena formidler sine positive inntrykk til andre og at vi på den måten etter hvert vil få en øket interesse inn mot HHK og håndball.

I tillegg vil HHK som et eget tiltak til hver kamp dele ut gratis billetter til et varierende antall av håndballag, idrettsklubber etc. Her er det bare å melde inn ønsker post@h-hk.no

HHK ønsker seg selv og andre lykke til videre i Tysvær Arena.


Generalsponsorer

Generalsponsorer