Om HHK

Litt bakgrunnsstoff om HHK.

I år 2000 startet en ny epoke for håndballen på Haugalandet. Etter lengre tids overlegninger og diskusjoner, gikk Avaldsnes IL Håndball, IL Rival og Åkra IL Håndball sammen om å danne en overbygningsklubb for seniorhåndball for herrer på Haugalandet – Haugaland Håndball Klubb. HHK, var et faktum. I etterkant har og Spkl. Nord kommet med i samarbeidet.

Klubbens målsetting per i dag er som følgende:

Haugaland Håndballklubb, regionens overbyggingsklubb, med sportslig mål om alltid å være med i sluttspillet fra 2015. HHK har også en klar målsetting om å være regionens motor i rekrutteringsarbeid og samarbeid mellom klubbene i nord-Rogaland til håndballens beste.

Rune Erland ble ansatt som trener i debutsesongen, og han fikk ei talentfull gruppe ungdommer å jobbe med. Klubben etablerte seg forholdsvis raskt i toppen på 1. divisjon, men det siste lille som skulle til for å rykke opp i den gjeveste divisjonen manglet. Etter 4 sesonger med Rune Erland overtok Geirmund Lund som trener. Etter en forholdsvis fin sesong ble resultatet at vi enda en gang feilet i våre opprykks planer.

Ny sesong med Geirmund og vi våget fortsatt å stå på hovedmålet: Opprykk til eliten. Nyervervelser, samt at våre etablerte har fått enda et år på baken gjorde sitt til at vi stadig var optimistiske. Sesongen 2005/06 ble en milepæl for hele Haugalandet. Det ble et fyrverkeri av en sesong og interessen rundt håndballen ble bare større og større. Opprykket ble sikret 4 runder før slutt med borteseier mot Nærbø 34-28. Omkring 200 elleville haugalendinger hadde tatt turen ned for å se at HHK sikret opprykket. Denne dagen kommer alle rundt laget til å huske i lang, lang tid fremover. For første gang i historien skulle et lag ifra Haugalandet spille i Eliteserien!!

HHK beholdt sin plass i eliteserien I tre sesonger. Sesongen 2008/09 ble den tredje sesongen i håndballens øverste divisjon.
 HHK har også på den korte tiden klubben har eksistert vært med i både cupfinale (knepent tap for Sandefjord 2006) og sluttspill (4. plass i 2008).

Mika Nurmi er den som har ledet laget i hele perioden etter Geirmund Lund. Han har fungert og fungerer også som trener for ungdomslandslaget.

Sesongen 2009/2010 ble en stor nedtur for HHK. Under sin trener Krister Lindgren ble det nedrykk til 1.divisjon. Laget havnet på sisteplass i serien. De tre siste kampene ble spilt i Tysvær Arena, uten suksess. Etter sesongslutt benyttet flere av spillerne sin mulighet til å forlate klubben. I tillegg til nedrykk fikk HHK store økonomiske problemer i løpet av våren 2010 og klubben var teknisk sett konkurs.
 Ved hjelp av mange sponsorer og stor innsats fra tillitsvalgte ble klubben stablet på beina igjen i løpet av sen våren og sommeren 2010. ”Nye HHK” ble bygget opp ved å satse på lokale unge spillere, i tillegg til 6-7 rutinerte spillere. HHKs nye lag startet sesongen med å vinne både 2. og 3. Runde i cupen. Trener for sesongen 2010/2011 ble igjen Mika Nurmi. Optimismen var igjen på oppadgående. HHK havnet på 5. Plass I 1. Divijon sesongen 2010/11.

Sesongen 2011/2012 ble i tillegg til Mika, Kristoffer Froestad ansatt som hjelpetrener for elitelaget samt trener for HHK 2.

For å stimulere aktiviteten I breddeklubbene, og for å øke egen rekrutteringen ble Haugaland Talentutvikling (HTU) startet I 2010, med hjelp av Haugesund Sparebank og Haugaland Kraft. HTU er nå inne i sin andre sesong. Et opplegg som fungerer meget bra og HHK venter et godt tilsig av lokale spillere om ca. 2-3 år.

HHK ‘s lover

Administrasjonen