Hvor gode er HHK?

Søndagens kamp mot Kristiansund borte vil bli en skikkelig prøvestein for HHK, før de skal spille mot sine to største utfordrere, som er Halden Topphåndball og Falk Horten. I sin hjemmekamp mot Kristiansund vant HHK med fem mål, i en kamp hvor lagene i store deler av kampen fulgte hverandre tett.

Uten seier denne helga vil sannsynligvis ingen ting være avgjort før aller siste kamp den 14. april på hjemmenbane. Skjønt det er vanskelig å trekke konklusjoner siden topplagene ikke har spilt like mange kamper og at de i tillegg skal spille mot hverandre.

Kristiansund er et lag som har satset stort, nyopprykket fra 2. divisjon, med flere utenlandske spillere. Det er nok ikke uten grunn at laget nettopp har hatt ekstraordinær generalforsamling med to økonomiske saker på sakslisten. Låneopptak og kassakreditt.

Sportslig har de flere interessante spillere. Islendingen Sigurgeir Ægisson er en kjempe i forsvar og nettopp uttatt til privat landskamp mot Tyskland. Av de yngste er Rolf Skjetne en interessant ungdom som spiller på U-17 landslaget. Forøvrig er det fire spillere på Kristiansund som pleier å score de fleste målene: Daimus Matutis, Tamas Krusnys, Jonatan Magnusson og Per Christian Løberg Varnus. De to sistnevnte scoret tisammen 17 mål mot Vålerenga, hvor Kristiansund vant med fem mål. Derimot ble det tap mot Bodø i deres siste kamp, ikke uventet  (tap med 10 mål, HHK tapte med 8). Bodø har fremdeles vunnet alle sine kamper.