Så er EM over

Danmark som EM mester. Helt fantastisk!!!!!  Jeg sitte her å nynner til ”VI ER HVIDE, VI ER RØDE” og ”Vi ER ET YNDIGT LAND”

Men dette blogginnlegget vil jeg ikke bruke til å skrive et innlegg til om Håndball EM. Her kommer mine meninger om noe annet spennende =)

De siste dagene har jeg registrert på HHK sin hjemmeside og i Karmøynytt : http://www.karmoynytt.no/2012/01/25/hva-med-talentene/ at det igjen blir satt opp spørsmål rundt samarbeid mellom dameklubbene.

Jeg her på bloggen min har også mine tanker om dette og vil gjerne bruke bloggen til å komme med kommentarer om dette. Det må så presiseres at dette er min personlige mening og ikke HHK eller noen andres mening.

Samarbeid er i bunn og grunn en god tanke på damesiden, men på damesiden er det mange ting som står i veien for dette nå.

På damesiden på Haugalandet har vi en treningskultur som er nesten fraværende og alt for mange svake trenere.  All honnør til de foreldre som trener lag , men vi har dessverre for få trener på høyt nivå (Her må vi hjelpe hverandre) . Samarbeidet mellom lokale klubber er ikke godt nok tilstede. Når jeg går rundt i hallene så ser jeg det er vanskelig nok å trene lag sammen i klubbene. Det trenes 7 jenter på en banehalvdel, og 6 på andre. Hvorfor ikke trene sammen, selv om de er 15 og 16 eller 13 og 14?

Vi har også kun et fåtall jenter som velger å prioritere håndball foran venner, arbeid og andre sosiale settinger. Vi har i utgangspunktet mange jenter som spiller håndballen i alderen 10-14 år. Men dessverre er det alt for mange som nedprioriterer idretten sin fra 15 år og oppover. Dette skyldes andre spennende interesser, dårlige trenere, dårlig trening,  få og ingen krav stilles til jentene. Vi har lite og ingen kultur for å velge håndball. Få jenter som ofrer alt for idretten. Skole, arbeid, fest og venner er for spennende. Skal vi ha på plass samarbeid og ambisjon om opprykk/stabilisering i 1.div.  må vi få jentene til å syns TRENING er det mest spennende. Å skape treningskultur og langsiktighet må være prioritering nummer en..

På Haugalandet ligger alt til rette for håndball på nasjonalt nivå på jentesiden. 1. Mange jenter og mange som spiller håndball, 2. Gode fasiliteter, 3. Mange klubber, 4. Haugesund Toppidrettsgymnas.

Vi må istedenfor å legge så enormt fokus på hvem som skal være den førende klubb for samarbeid, holde fokus innad i klubbene for å skape prosjekter, fremdyrke idealer og TRENINGSKULTUR.

I dag består vår lokale damehåndball av spillere som ikke trener godt nok og som dessverre ikke har ambisjoner. Vi må klare dyrke samarbeidet mellom lag, på tvers av aldersgrupper, klubbene og HTG . Vi må kunne skape glød gjennom satsning på unge fremadstormende jenter som vil trene, og ikke dem som vil trappe ned.  Hvorfor ikke starte talentsenter på kryss og tvers mellom de lokale klubbene? Ansette en spillerutvikler som alle klubbene betaler for.

For meg betyr det ingenting om damehåndballen på Haugalandet heter HHK, Rival, Åkra, AIL eller Nord. Men for meg handler det om kulturbygging.

Det er null utfordring å rykke opp i 1.div hvis vi vil det. Men vi må gjøre det med langsiktighet og klare det med et lokalt trykk og engasjement.

Det er mange ting, som dessverre mangler for 1.div. Men vi har muligheten, og det handler kun om at noen tar fatt i  utfordringene det og vil gjøre noe med det.. Hvorfor skal vi ikke klare å ha et 1.div lag på damesiden når de har 3 lag i Bergen, 3 i Trondheim og av alle steder et lag i Årdal.

Hvis det er noen som vil stå i spissen for dette, så er det bare å starte i dag.  Start med å sette større kvalitet på treningen hos jenter 10, 11, 12, 13. Så skal vi nok se at vi får gode nok spillere. Det er ingenting galt med jentene på Haugalandet. De har også det som skal til, hvis vi som trenere/foreldre og ledere bare legger til rette til masser av lek, god kvalitets trening og setter større krav til kvalitet.