Hva med jentetalentene?

Vi har tidligere i HHKs programblad og nettside tatt opp problemstillingen om vegen videre for damehåndballen på Haugalandet. Denne gangen er det Karmøynytt som i sin utgave den 25. Januar tar opp den samme problemstillingen.

Hva med talentene er overskriften? ”Sterke klubbfølelser stopper talentfulle håndballjenter fra å utvikle seg til toppspillere på Haugalandet.. Håndballmiljøet hadde utvilsomt hatt godt av en annen situasjon enn dagens. Siste forsøk på samarbeid er nå lagt på is, og enhver maler videre på sin egen kake”.

Problemstillingene er kjente og var kjente også på guttesiden for ca. 12 år siden. Den gangen ble samarbeidsproblemene løst.  Riktignok ikke uten problemer, og mangelfulle planer for satsing på rekruttering var kanskje en av de største tabbene som ble gjort. Noe som vi nå er i ferd med å rette opp etter at HHK drog i gang Haugaland Talentutvikling. Med den erfaring som ble gjort den gangen og i ettertid kunne vært brukt til å løse samarbeidsproblemene på jentesiden.

Men forutsetningen for å få det til vil nok være at ”noen” må svelge noen kameler.

Vi sakser videre fra Karmøynytt: ”Unge talentfulle håndballjenter har dessverre dårlige utviklingsmuligheter på Haugalandet for øyeblikket. I flere runder har en prøvd å få til et samarbeid mellom de største lokale klubbene, senest i fjor sommer. Avaldsnes tok initiativet og Åkra utarbeidet et grundig forslag til en modell for samarbeidet, uten å vinne helt fram. Samtalene, som lenge var veldig positive, førte dessverre ikke til noe konkret samarbeid. Det er positivt med en sterk klubbfølelse, men i denne  konkrete saken er den destruktiv. Det går nemlig mest utover alle de talentfulle jentene rundt om i klubbene. De tvinges rett og slett til å flytte vekk for å utvikle seg videre.”

Vi venter spent på den videre utvikling, for problemstillingen vil helt sikkert bli tatt opp igjen om en stund. Men av hvem?