Kommentar til Håndball EM så langt

Så er på tide med en liten oppdatering og kommentar til Håndball EM så langt.

Først kan vi jo se at mine spådommer om Fransk, Dansk, Svensk og Kroatisk semifinaler ikke holder helt mål. Jeg var også veldig skeptisk til Spania før dette mesterskapet.

Så jeg kan ikke annet enn å legge meg flat og si at her har jeg ikke vært god nok.  

Frankrike
Til nå i mesterskapet har Frankrike vært en kjempe skuffelse. Deres tidligere fantastiske 5:1 forsvar har vært helt fraværende og har manglet kvalitet. I VM i Sverige for 1 år siden låg de i topp 2 i alle statistikker som ”Steals”, ”Blocks” og  ”Freethrow”.  Det overrasker meg ikke om dette har endrer seg i år. Både rytmen og aggressiviteten til det verdenskjente Franske forsvar har vært for dårlig.  Etter sist VM satt jeg å måpte etter mesterskapet.  Jeg tenkte at dette måtte være det optimale forsvarslag. I år står jeg med et stort spørsmålstegn.

Angrepsmessig har de kollektive individualistene sviktet. Mange lurer på hvem denne personen i drakt nr. 13 er. Gutten som har vært verdens beste spiller de siste år, har nesten ikke kunne preget dette EM.  Merkelig nok har de også hatt et sterkere lag i dette mesterskapet enn de hadde i Sverige. Daniel Narcisse var frisk og spilleklar igjen og ungguttene Accambray og Barachet er med i sitt andre mesterskap.

Selv om Frankrike har sviktet i dette mesterskapet, vil jeg legge mine penger på at de vinner OL i London 2012.  De kommer sterkt tilbake.

Serbia
Årets store overraskelse. Var mange som nevnte dem som utfordrere, på grunn av deres hjemmefordel. De har bevist med bunnsolid forsvars og keeperspill at de kan være med på leken. Har vært super positive i hele mesterskapet og har fortjent en semifinale plass.  Utrolig artig.

Norge
Norge kom dessverre ikke videre fra gruppespillet. Dette var som forventet fra min side. Norge mangler både fysiske og tekniske ferdigheter for å spille på det aller høyeste internasjonale nivå. Norge har et fravær av en enere og spillere som kan vinne kamper.  Mamelund og Erevik gjorde et godt mesterskap og viste høyt nivå i perioder. Ellers var det langt mellom ”snapsen”. Det virker på meg som at Norge mangler en ide og plan på hvordan de vil gjør enkelte ting. Mot Island rotet de bort  2 poeng og mot Slovenia var de heldige som fikk med seg 2 poeng. Norsk håndball er nå i en posisjon der noe må gjøres for å få endringer. Vi må tilbake til å utvikle enere og få flere spillere ut i de store ligaene. 

 Semifinalene:

 Serbia  –  Kroatia
Blir kanskje mesterskapets tøffeste og mest severdige kamp. Skal spilles i en hall hvor der er plass til 20. 000 tilskuere. Serberne og Kroatene er ikke kjent for å være gode venner.  Les Stig Nygårds blogg om denne kampen:  http://blogg.tv2.no/stignygard/

Spania – Tyskland/Danmark/Polen

Spania er klare for semi og møter en av disse tre lagene. Forhåpentligvis klarer danskene å kare seg til en semifinale. Men det krever at Tyskland skal avgi poeng mot Polen.

Spania er storfavoritter hvis de møter Tyskland eller Polen. Spania får en revansj fra sist års semifinaletap i VM hvis de møter Danmark. For spenningens skyld håper jeg alle heier på Danmark møter Spania


Generalsponsorer

Generalsponsorer