Kristoffers Blogg

Hei.
Jeg vil fremover ha min egen lille håndball blogg her på HHK siden. Her vil jeg komme med kommentarer og tanker på Norsk og Internasjonal håndball. Bredde og topp. Komme med de tanker jeg har om håndball. Både lokalt og utenfor Norge.

Januar er for oss håndball nerder årets beste måned, det er måneden hvor de store gutta braker sammen i EM og VM. Jeg var så heldig sist år å få med meg både VM semifinalen og finalen i Malmø live. Hvilken opplevelse. Dette året må jeg akseptere at jeg må se kampene fra sofaen.  Men det blir deilig.

Det er alltid en stor spenning om hvem som kommer til å gjøre det bra i dette mesterskapet. Noen lag mangler alltid profiler . Skader og høyt trykk i klubbhåndballen rundt om kring i de store ligaene setter sine spor i spillerne.

Jeg tror det blir Fransk gull igjen. Frankrike har helt klart det beste mannskapet og de er det mest komplette lag og har uten tvil det beste forsvaret.  De har mange profiler og 2 spillere i alle posisjoner som holder høyt nivå. I år har de også fått Daniel Narcisse tilbake etter korsbåndskade.

Danmark er kanskje det eneste laget som har muligheten for å slå Frankrike. Men Danmark er veldig avhengig av keeperspillet til Niclas Landin og verdensstjernen  Mikkel Hansen.  Danmark har også få alternativer i midten av deres 6:0 forsvar og er avhengig av René Toft og  Kasper Nielsen skal holde dampen oppe i hele mesterskapet. Michael Knudsen sitter ute småskadet som reserve og broder Henrik Toft har ikke internasjonal rutine og ferdigheter ennå.  Ellers vil det bli spennende å se Nicolai Marcussen i aksjon, gutten som er over 2.10 høg , får sin debut i et mesterskap for Danmark.

Andre utfordrere blir Kroatia, Sverige, Polen.

Årets skuffelse tror jeg blir Spania og Norge.

Norge skal se seg fornøyde hvis de kommer med i mellomrunden. Norge har en utrolig tøff gruppe hvor de kommer til å slite i 3 kamper. Nøkkelkampen blir mot Slovenia. Etter denne kampen må de være glade for hvert poeng de klarer å ta.

Mine tips om semifinale lag:
Frankrike – Sverige
Kroatia – Danmark

Finale:
Frankrike –Danmark

Til alle som spiller TV2 Håndball EM-Manager. Bli med i ligaen HHK.  Her kan dere spille mot oss gutta i HHK.

Sportslig Hilsen

Kristoffer