Tid for status

Ved inngangen til 2012 ligger HHK på 4. plass i årets 1. Divisjon. En serie som denne sesongen er meget jevnere enn på lenge. Det er kun Bodø som skiller seg ut, som det suverent beste laget med bare seire.  HHK ligger 1 poeng bak Falk Horten som har spilt en kamp mer. HHK ligger også 1 poeng bak Kristiansund som har spilt to kamper mer. Det er absolutt verd å nevne at HHK har slått begge disse to lagene, riktignok på hjemmebane, men dog.

Således kan vi absolutt være fornøyd med plasseringen. Laget har som lag spilt bedre håndball i år enn forrige sesong. Det er derfor noe ulogisk at publikumsoppslutningen har vært noe mindre i år enn i fjor.  Spillere som Omar Asmi, Christoffer Persson,  Andreas Liverstam har alle spilt meget bra i omtrent alle kampene.  Nå er det meget vanskelig å fremheve bestemte spillere ettersom det er laget som helhet som gjør at HHK innehar 4. plassen. Håndball er lagidrett og uten at laget fungere vil en ikke oppnå resultater.

Av de lokale spillerne er det Thomas Midling som har kommet best ut av det og vi registrerer at det i media er spilt spørsmål med om ikke våre lokale spillere burde fått mer spilletid. Det er også interessant å se at media i et av kampreferatene påpeker at Harald Willumsen burde bruke skuddarmen mer, ettersom han periodevis kan vise imponerende skudd.

Våre nye unge danske spillere har gjort det absolutt akseptabelt og har glidd meget godt inn i laget, både på og utenfor banen. Den sosiale biten er også viktig for at en skal få det til når en er på trening og i kamp.

Men selv  om HHK har gjort det bra er det en ting som må forbedres hvis laget skal rykke opp en divisjon og det er avslutningen av kampen. Laget punkterte de ti siste minuttene av kampen mot Falk Horten, men klarte på tross av det å hale seieren i land med et nødskrik. Det skyldes nok at laget hadde en 7 måls ledelse når opphentingen startet.

HHK gutta klarte heller ikke å hale i land seieren mot Stord. En kamp som de kanskje burde ha vunnet. Kanskje er det i slike situasjoner hvor laget blir satt under stort press fra motstander at HHK har det største forbedringspotensialet. Klarer guttene og trenerne å løse dette problemet så er muligheten for at det blir opprykk meget stor.

Vi ser derfor frem til vårterminen med spenning. Januar og februar blir to meget tøffe måneder, med kamper nesten hver eneste helg.

Vi ønsker laget lykke til!