Nyhetsbrev til sponsorer

Markedsleder og HHK styre sender fra tid til annen ut nyhetsbrev til sine medspillere. Denne gangen har vi valgt også å legge dette ut på nett:

«Vi er midt mellom to sesonger og vi er derfor logisk nok lite fremme i media. Derfor kan det være på sin plass å sende ut litt informasjon om klubben til alle våre samarbeidspartnere.

Spillere

I skrivende stund er ikke neste sesongs lag helt klar, men det meste er klart!

På keepersiden blir det som forrige sesong. Olafur Haukur Gislason og Martin Christensen som kommer til å vokte buret, forhåpentligvis som en tett mur.

De to norske spillerne som viste veldig godt igjen forrige sesong, Harald Willumsen og Kenneth Berntsen fortsetter. Begge to studerer på HSH.

De tre svenske spillerne som er bærende bjelker i laget, Omar Asmi, Johan Duvander og Christoffer Persson, vil få dominerende roller på laget og forventningene er store. Alle trives meget godt i Haugesund og er vel etablerte. Som alle våre spillere har disse jobb/skole ved siden av håndballen.

Per dags dato er det minimum fem lokale spillere som er sikret elitekontrakt. Alle var forrige sesong innom elitelaget, riktignok i varierende grad, og det forventes en videre utvikling denne sesongen. Alle vil sannsynligvis få mer spilletid og større ansvar. Disse fem spillerne (hvorav fire er elever på HTG) er: Sondre Folkedal, Anders Totland, Jonas Gudmundsen Lund, Fredrik Gjerland og Thomas Midling. Sistnevnte ble denne sesongen også norgesmester for regionslag og har deltatt på landslagssamlinger. Om Arnt Inge Vorre blir med vil vise seg ved sesongstart. Han er jo den jokeren som Mika bruker når han har behov for det, med stort hell.

I tillegg til nevnte spillere er det en stor mulighet for at tre unge spillere fra Danmark vil komme til Haugesund og prøve lykken. Dette er lovende spillere med stor rutine på tross av sin unge alder. Alle har spilt på høyt nivå.

Serien

Serien vil i år bli kanskje enda tøffere enn i fjor. Flere av lagene satser på opprykk til eliteserien. Dette er Stord, Sandefjord, Bodø, Falk og Tistedalen. Muligens også Kristiansund. I år blir det fem vestlandslag: Nærbø, Stord, HHK, Bjørnar og Kristiansund.

Seriestart blir 1. oktober, borte mot Vålerenga. Første hjemmekamp blir 8. oktober mot Kristiansund, nyopprykket, men et fremmadstormede lag. Serieavslutning blir noe senere enn normalt denne sesongen med to hjemmekamper den 14. April (mot Fram Larvik) og 15. April (mot Sandefjord). Går alt som vi håper kan dette bli en spennende serieavslutning.

Ellers er det bare å si at NHF har problemer med å lage et serieoppsett som er ”fornuftig”. Vi tenker da på det å lage et serieprogram hvor kampene er jevnt fordelt. Dobbeltkamper, landskampopplegg, turneringer og ikke minst økonomi gjør dette vanskelig. Av den grunn er det satt opp 3 hjemmekamper i oktober, ingen i november og kun 1 i desember.

HTG

HHK har forlenget sitt samarbeid med HTG og inngått en ny toårig avtale. Dette er et samarbeid som er av stor betydning for rekruttering og oppfølging av spillere som ønsker å satse på håndball.

Trenere

Hovedtrener er selvsagt Mika Nurmi som også denne sesongen sannsynligvis vil være engasjert hos NHF. Engasjementet er  knyttet opp mot et av ungdomslandslagene.

Nytt er at vi denne sesongen vil ha en assistenttrener, Kristoffer Froestad, som også har spilt på HHK og kommer fra en trenerjobb i Ikast i Danmark. Han vil ha spesielt ansvar for HHK 2 og rekruttering. Apparatet rundt elitelaget er også styrket ved at vi har flere personer med. HHK kommer denne sesongen ikke til å ha et eget G-18 lag. Dette betyr ikke at det satses mindre på aktuelle spillere i nevnte aldersgruppe, men HHK kommer til å samarbeide med Avaldsnes. Flere av spillerne kommer til å spille både på HHK 2 og Avaldsnes sitt herrelag.

HTU

Haugaland Talentutvikling (HTU)  har vært en stor suksess. Espen Skjelstad, sammen med flere andre personer, som har hovedansvaret for organiseringen har virkelig fått til noe for guttehåndballen på Haugalandet. HTU følger opp lokale spillere i regionen med egne samlinger. Dette betyr at spillerne har noe å strekke seg etter utover det å være god i sin egen klubb. Nå kan en satse videre under oppfølging av profesjonelle trenere. HHK sitt arbeid har utvilsomt gitt guttehåndballen en skikkelig vitamininnsprøyting.

Hovedfinansieringen til HTU er ordnet gjennom Haugaland Kraft, Haugesund Sparebank og Solid! De to førstnevnte vil også neste sesong være generalsponsorer. Det forventes en kraftig økning av guttespillere som kommer til å fortsette sin skolegang etter ungdomsskolen på HTG. HTU vil denne sesongen utvide sin spilleroppfølging fra en til to grupper i alderen 11-13 og 14-16 og med dette gå fra 26 spillere til nærmere 40 spillere.

Administrasjon

Administrativt drives HHK uten daglig leder. Dette er av økonomiske årsaker. I praksis betyr dette at de som sitter i styret, samt noen andre,  jobber etter dugnadsprinsippet og står på for håndballen på Haugalandet. Ikke minst er det et meget stort apparat som skal til for å arrangere kamper. Margret Einarsdottir er den eneste merkantilt ansatte i HHK. Hun har ansvaret for marked og all sponsoraktiviteter. Et krevende arbeid som er et must for HHKs eksistens. Konkurransen på sponsormarkedet er stort og det er ikke enkelt å få inn nok midler til å drive klubben. Totalt mangler HHK 1. Mill kroner for å ha full budsjettdekning og det må derfor gjøres en del avtaler med nye sponsorer de neste månedene. Men det er fremdeles fire måneder igjen til seriestart.

Totalt er HHK mye bedre forberedt for neste sesong enn på lenge. Om dette kan føre til opprykk vil først vise seg et stykke ut i 2012, men grunnlaget er så bra som kan forventes innenfor de økonomiske rammene som klubben drives etter. Økonomi har alltid vært og vil fortsatt være et daglig tema i HHK. De økonomiske utfordringene er store.