Hvor lokale er vi?

Hvor lokale er vi –  er overskriften på en artikkel på Tistedalens hjemmeside (også på internettsiden til Norsk Topphåndball). Denne artikkelen tar for seg talentutvikling, kjøp av spillere (norske og utenlandske). Satsing for å komme opp i eliteserien, evne til å ta vare på lokale spillere.

HHK har vært og delvis er i en lignende situasjon som Tistedalen hvor styret må vurdere hvor mye midler som skal brukes for å nå eliteseriespill, og ikke minst hvor fort dette skal skje. I hvor stor grad vil en klare å satse for fullt og samtidig drive et grundig rekrutteringsarbeid.

Tistedalen har dette som utgangspunkt sett på hvert eneste lag i 1. divisjon. Hvilke lag har mest lokale spillere, hvem har mest utenlandske spillere. Artikkelen er meget omfattende. Hele artikkelen kan leses her

Herulf Moss (2) er det laget som har minst lokale spillere, mens Stavanger (15) er det som har mest. HHK kommer her på 3. plass med sine 11 lokale spillere. Herulf er også det laget som har flest utenlandske spillere (8). Fram og Falk har ingen, mens HHK og Lillestrøm har 7.

HHK styret har forlengst tatt tak i problemstillingene som drøftes i denne artikkelen (som absolutt er lesverdig). Opprettelsen av HTU er det beste eksemplet på dette.