Gratulerer gutter!

Det var ekstatisk i Tysvær Arena søndag ettermiddag under HHKs kamp mot Sandefjord, et Sandefjord lag som kom fra Stavanger og hadde slått Stavanger med hele 14 mål dagen før. I tillegg slo Sandefjord HHK med flere mål i sesongens bortekamp. Dagens HHK seier (26 – 19) var rett og slett fantastisk. Med tanke på hvor dårlig HHK spilte mot Bodø var dette en enorm opptur. Mika og gutta må ha gjort en kjempejobb i mellomtiden. Trent systematisk for å rette opp «kjerringa». For Sandefjord var ikke noe dårlig lag, langt derifra.

HHK gikk rett opp i ledelsen 1 – 0 med et trekk som vi knapt har sett maken til. Arnt Inge Vorre fikk gleden av å sluttføre det angrepet. Deretter overtok Sandefjord og ledet nesten hele omgangen, flere ganger med tre mål. Helt på slutten av omgangen fikk Olafur Olafsson inn to  kjappe mål. Derfor gikk HHK til pause med 2 måls ledelse (12 -10). Omgangen var intens. HHK fulgte Sandefjord hele vegen. Harde dueller, fine angrep, godt forsvarsspill og et publikum som var med. Utvilsomt den beste omgangen som noen gang er spilt i Tysvær Arena.

Det var derfor ikke uten grunn at publikum gav HHK trappeklapp når de gikk til pause. HHK har aldri hatt så mange tilskuere som på denne kampen, når vi ser bort ifra kampen når Tysvær Arena ble åpnet. Mellom 1000 – 1100 mennesker var møtt opp. Spesielt viste ungdomsspillerne fra Falkeid, Kopervik og Rival godt igjen i sine klubbdrakter. Selv om vi ikke nådde målet med 1500 tilskuere sier vi oss førnøyd med oppslutningen. Mer folk enn hva vi ville fått plass til i Haraldshallen.

Andre omgang ble Olafur Gislason sin omgang. Han gjorde ting som det er lenge siden vi har sett, til publikums store begeistring. Flere redninger på kritiske punkter i kampen. En noe treg start på omgangen gjorde at Sandefjord etter 10 minutter hadde tatt igjen ledelsen og ledet med 2 mål (13-15). Derifra og inn fikk vi se et HHK lag som var samspilt, viste innsats og hadde en del trekk som var en nytelse å se på. Olafur reddet straffer, reddet noen umulige skudd og kampen snudde gradvis med et publikum som ble mer og mer entuiastisk. Etter 18 minutter var det HHK som var i ledelsen med 2 mål. Derifra og inn øket ledelsen  hele vegen

Juryen hadde store problemer med å utnevne beste HHK spiller, men endte til slutt på Olafur Gislason. Premien var ryggsekk fra dagens kampsponsor – SR bank. Alle spillerne gjorde en kjempejobb. Harald Willumsen var en klippe i flere situasjoner og ble belønnet med rødt kort til slutt etter å ha hatt to utvisninger før siste episode. Elias og Olafur Olafsson var kreative, og spesielt Elias fremstod som en meget god ballfordeler. Christoffer og Olafur var hele tiden på hugget, og det er en nytelse å se Kenneth storme med ballen på sidelinje og sette den i mål.

Dette var også en kamp mellom to gode trenere. Norges tidligere landslagstrener Gunnar Pettersen hadde nok et overtak i starten av kampen, men Mika Nurmi var den som så mer og mer positiv på tingenes tilstand etter hver. Frustrasjonen var tydelig å spore hos Pettersen i sluttminuttene.

Scoringer: Arnt Inge Worre (2), Christoffer Persson (6), Johan Duvander (5), Elias Haldorsen (3), Kenneth Berntsen (5), Harald Willumsen (2), Olafur Olafsson (4)

Bilder fra HHK – Sandefjord
Foto: Frank Færaas