Er nesten blitt norsk

Utsagnet kommer fra Olafur Gislason som er den eldste av de faste spillerne på laget. Han kom til Norge i fjor vår med kone og to barn. Har nå etablert seg med jobb i BoAndren, en jobb han trives med. Kona Margret er ansvarlig for HHKs markedsaktiviteter og er den som er HHKs ansikt utad mot alle sponsorene og  næringsliv for øvrig. Begge to har hatt en utrolig språklig læringskurve. De snakker nå meget bra norsk.

Olafur er den spilleren som på HHK laget kanskje har opplevd mest på håndballbanen, med landskamper, profftilværelse i Sveits, Champions league og topplasseringer i mesterskap.

Var det en sportslig nedtur å komme til HHK?

I utgangspunktet var det ikke det. Det startet veldig bra, men så gikk det jo gradvis nedover i forrige sesong og det var meget tungt å rykke ned i 1. Divisjon. Har rett og slett hatt problemer med å takle det. Forrige sesong var meget tung.

Føler du at denne sesongen er mer positiv, så langt?

Ja, jeg gjør det. Har måttet innse at vi nesten måtte starte på nytt. Men vi har klart å  bygge opp et bra lag, mulighetene er der for videre utvikling. Vår målsetting om å bli blant de fem første regner jeg med at vi klarer. Ser det heller ikke som urealistisk at vi kanskje klarer en 3. plass.

Blir det mye håndball snakk i familien ettersom dere begge to er engasjert i HHK?

Ja, det blir det. Men vi har alltid snakket om håndball. Det er en del av vår livsstil. Håndball er en fantastisk idrett. Engasjementet er stort og vi blir ikke lei av idretten. Selv om fjoråret var en sportslig nedtur så treger vi ikke på at vi kom til Haugesund. Vi har begge to kjekke  oppgaver og interessante utfordringer i hverdagen. Vi trives – men vi må se å komme oss opp i elitedivisjonen igjen.