Vi må trene enda mer skal vi igjen bli en eliteklubb

Dette mener Olafur Vider Olafsson (1983), en av våre midtbacker fra Island, som nå er godt etablert på Haugalandet, med kone, et barn og malerjobb.

Trente dere mer på Island?

Ja, vi gjorde nok det, og jeg mener at skal vi holde et toppnivå bør vi trene minst 5 dager i uken, med ball. En ting jeg har merket meg er at islandske ungdomslag trener mer på 13-14 års trinnet enn her. Selv var jeg 15 år første gang jeg spilte på et seniorlag.

Du har ikke tro på at HHK er et elitelag slik som laget er i dag?

Nei, jeg tror ikke det. I dag er vi et bra 1. Divisjonslag som helt klart vil ligge i den øvre del av tabellen, etter all sannsynlighet blant de fem beste lagene. Vi har nå en bra stamme av lokale spillere som har et stort potensiale og som er i ferd med å utvikle seg til gode spillere. Jeg tenker spesielt på Thomas Middling, Thomas Saltvedt, Jonas G. Lund og Sondre Folkedal, men flere av de andre er også lovende på sikt.  Dernest er vi flere som har mer rutine enn disse og som pr.i dag bærer laget. Utgangspunktet er bra slik at vi trenger ikke mer enn 2-3 spillere av god kvalitet for å være der vi skal være for videre utvikling av laget. Men pr. i dag er vi ikke mange nok spillere av stabilt elitenivå.

Er der flere islandske spillere som kan tenke seg en karriere i utlandet?

Faktisk tror jeg at de fleste islandske spillerne kan tenke seg et utenlandsopphold hvis muligheten bød seg.  Det er meget tøffe økonomiske tider fremdeles på Island, så en profftilværelse i hvilket som helst land vil være å foretrekke. Men et tilbud som i HHK med full jobb ved siden av er også et mulig alternativ for mange, om enn ikke så attraktivt.

Føler du deg vel etablert på Haugalandet nå?

Ja, vi er alle vel etablert nå. En viss overgang har det vært, men nå er vi fornøyd med situasjonen. Det eneste er at kona ikke har fått jobb enda. Så vi er takknemlige hvis noen kan hjelpe oss med det.

Men tilbake til håndball igjen! Det er en ting jeg er meget misfornøyd med og det er kampoppsettet. Jeg er ikke vant med et kampoppsett hvor kampene er så ujevnt fordelt. Det er ikke bra verken for publikum eller laget.

Hvilken plass tror du vi havner på til slutt i serien?

Jeg håper og tror at vi skal klare en 3. Plass. Det vil si kvalifiseringsplass. Vi skal i hvert fall slåss for det etter beste evne, avslutter Olafur som hadde en meget god kamp mot Herulf Moss og ble kåret til beste spiller.