Media snakker og skriver for lite om håndball

Ukens spillerpresentasjon.

Anders Totland (1993) har klare formeninger om håndball og media. ”Vi driver idrett på høyt nivå og fortjener mer omtale. I så henseende er Haugalandet en spesiell region. Både for eksempel i Stavanger og Bergen er det mye mer omtale om håndball i alle medier.”

Anders er også en av dem som i år har markert seg. Trener håndball 20 timer i uka, noe som er mer enn mange på samme alder gjør i andre idretter. Trivselen er stor, ”håndball er gøy”, påpeker Anders.

– Er dere en form for treningsnarkomane?

Nei, det er nok en overdrivelse å si det på den måten. Men vi trener systematisk hver dag, det blir en livsstil. I tillegg til selve håndballen så trener vi mye fysikk og styrke. Det kan bli litt mye i perioder, men med god planlegging og struktur på lekselesingen så går det. Vi får gjort mye på skolen.

– Tilbake til media. Er det bare du som har så klare oppfatninger av dette eller er det en gjengs oppfatning blant ”gutta”?

Jeg tror nok det jeg sier er noe som mange tenker uten at alle fronter disse holdningene. Men medieomtale skaper interesse. Mer interesse skaper mer medieomtale. Dette ser vi innenfor fotball som er den største idretten i regionen. Men her gjelder det om å bli gode, vinne kamper så kommer vel forhåpentligvis medieomtalen av seg selv. Men det er ikke tvil om at medieomtale skaper nysgjerrighet og interesse blant folk som ikke omgås håndballmiljøet.

– Kommer du også fra Avaldsnes miljøet?

Både ja og nei. Jeg begynte på Nord og var der gjennom hele barneskolen. Når jeg så begynte på ungdomsskolen og ble kjent med noen av de andre håndballgutta (som Thomas Midling) så begynte jeg å spille håndball igjen, og bra var det.

– På årets rekruttlag har det vært med fire eldre spillere (Kyrre Rødeseike, Torbjørn Jacobsen, Arnt Inge Worre og Svein Paul Matland). Hvor mye betyr de for laget?

Rekruttlaget i år består stort sett av oss G-18 spillere og disse fire. Vi unge er i en uviklingsfase og det er av veldig stor betydning for oss å ha med noen som har mye rutine som de kan overføre til oss. Hele laget har utbytte av dette og vi fungerer bra sammen.