Kjekt å være læregutt

Henrik Våge (1993) er en av de aller yngste guttene i HHK stallen og har enda ikke spilt eliteseriekamp, men synes at det er både moro og kjekt å være med ”de store gutta” og få lov til å suge til seg kunnskap som han kan dra nytta av for å utvikle seg selv som håndballspiller. I tilegg til å spille er han også av og til å se bak videokamera for å filme kampene til Mika.

– Hvilken klubb kommer du fra?

Jeg kommer fra Avaldsnes hvor jeg også spilte fotball, men valgte for 2 år siden å konsentrere meg om håndball. Synes det rett og slett var kjekkere med håndball og at jeg der hadde størst mulighet til å utvikle meg. Derfor valgte jeg også HTG og det håndballmiljøet som finnes der. Veldig positivt miljø. På G-18 laget spiller jeg høyre ving. Så hverdagene og også en del av helgene er fullt opp av håndball, men så lenge jeg synes det er positivt og stemningen på laget og blant oss spillere er bra så  ønsker jeg å fortsette med dette.

– Men de fleste på Haugalandet velger  jo å fortsette med fotball. Hva tror du kan være årsaken til det?

Det er nok ikke en årsak. Det kan være kultur, kameratgjenger, foreldre etc. Men jeg tror nok at en årsak også er at fotballtrenere i mye større grad påpeker at skal de bli gode fotballspillere må de konsentrere seg kun om en idrett og det fotball.  Derfor blir på en måte presset for å fortsette med fotball større.

– Blir det en konflikt mellom skolearbeid og trening?

Det kan fort bli det. Derfor er det en fordel å gå på HTG, hvor de kanskje har en større forståelse for hva vi driver på med. Jeg har i tillegg til idretten også noen tunge realfag som matte og fysikk, så jeg må nok tvinge meg selv til å holde fokus.