Elias ønsker å spille i elitedivisjonen.

Elias Haldorsen (1983) er vant med å spille på et høyere nivå enn det han gjør nå. Han kommer fra Haukar som er et elitedivisjons lag  på Island. Han har for dem både vært med å vunnet cupfinale og deltatt i Champsions League flere ganger.

– Haukar var vel da et betraktelig bedre lag enn det HHK er nå?

HHK er nok ikke helt der vi var enda. Elitedivisjonen på Island har et ganske høyt nivå. Men jeg regner med at HHK vil utvikle seg og føler at vi allerede har fått til periodevis meget godt spill. Kanskje er den største forskjellen at et islandsk elitelag har en mye større og bredere stall enn det vi nå har. Skulle vi rykke opp er vi nok nødt for å ha en bredere stall slik at vi bl.a. kan takle skader.

Elias hadde spiller kontrakt på Island også denne sesongen, men de økonomiske forhold på Island var og er meget usikre og han valgte derfor å prøve HHK. Dette har resultert i en sentral plass på laget som back, men takler også å spille på andre posisjoner.

-Hva med de unge spillerne på HHK?

Det er flott at vi har så mange unge spillere på laget, flere av dem vil bli dyktige spillere, men det å være en god håndballspiller på høyt nivå er ikke bare det tekniske. En skal også være ganske ”god” i hodet og det tar litt lengre tid å utvikle. Men jeg regner med at vi etter hvert skal bli et ganske bra lag.

– Har du familie med deg til Haugesund?

Ja, vi tok sjangsen. Så jeg har med både kone og 2 barn. Den ene går i barnehage, mens den andre går på Lillesund. I tillegg jobber jeg som rørlegger hos Comfort Karmøy i full stilling og trives veldig godt. I islandsk skole har vi lært en del dansk og dessuten kan vi en del engelsk, så språklig går dette også veldig greit.