Haugaland Håndballklubb er 10 år

HHK er 10 år, dette omtrent samtidig med at vi flytter over til Tysvær Arena. 10 år med en rivende utvikling. Utrolig mange hygge stunder med god håndball.  Sportslige og økonomiske oppturer og nedturer, men totalt har HHK tilført regionen mye på håndballfronten, og vil forhåpentligvis også gjøre det i fremtiden. For mange var nok høydepunktet  NM finalen i 2006. Men 6. plassen i eliteserien i 2009 er absolutt verdt å nevne i denne sammenhengen.

HHK ble formelt stiftet  3. Februar 2000. I forkant hadde det vært en god del møtevirksomhet for å få dette til. Flere sentrale personer i håndballmiljøet forstod at skulle regionen få et lag på et høyere nivå måtte det samarbeid til.

Allerede våren 1999 ble det etablert et formelt samarbeid mellom Avaldsnes og Rival, med målsetting om å lage en overbyggingsklubb for menn, som  skulle satse på å nå et elitenivå.

3. februar 2000 var overbygningsavtalene ferdig undertegnet. Avaldsnes og Rival var begge kjappe med å godkjenne avtalene på ekstraordinære årsmøter. Som interimstyre frem til den første ordinære generalforsamlingen fungerte Aksel Røsand, Karsten Gundersen og Rolf Bjerkebo.

Åkra sluttet seg til overbygningsklubben den 31.03.2000. Nord kom først med den 26.11.2001. Totalt er det altså Avaldsnes, Rival, Åkra og Nord som utgjør ”moderklubbene” til HHK.

Våren 2000 ble Rune Erland tilsatt som hovedtrener. Sesongen 2000/2001 går elitelaget gjennom sesongen  uten et eneste tap og rykker dermed opp til 1. divisjon. For dem som ikke husker hvilket år HHK rykket opp i eliteserien så var altså det i 2006. HHK ble da  nr. 2 i 1. divisjon og rykket dermed rett opp. Mika Nurmi ble også tilsatt som trener dette året.

P.g.a. opprykket måtte arbeidet med å ”fremskaffe” en elitehall intensivert, ettersom Haraldshallen ikke ble godkjent. HHK har altså spilt på dipensasjon hele tiden.

Det var Avaldsnes som hadde det desidert største spillergrunnlaget og den høyeste plassering i divisjonssystemet. Rivals gjenværende spillere meldte overgang til Avaldsnes og første sesongen ble herrelaget drevet som et samarbeidsprosjekt mellom disse to klubbene i Avaldsnes Idrettslags navn.