Olafur trives i Haugesund

Olafur-GislasonOlafur Haukur Gislason (08.03.1981) har funnet seg vel til rette i Haugesund. Selv om mye er forskjellig mener han at der er mange likheter mellom det norske og islandske samfunn.

Du har altså ikke tenkt å reise tilbake til Island?

Nei, det har jeg absolutt ikke tenkt å gjøre. Det var ikke helt enkelt å etablere seg i Haugesund, ettersom det ikke stod noen jobb klar når vi kom til Haugesund. Det har vært noe vanskeligere å få jobb enn det jeg var forespeilet, men nå har jeg jobb hos BoAndren og er glad for det. En jobb hvor jeg får brukt min utdannelse vil forhåpentligvis være innenfor rekkevidde om ikke så altfor lenge.
Min kone jobber en del for HHK og barna har fått barnehageplass, så jeg føler at det meste er på plass nå. Norsken er jeg også blitt ganske bra på etter hvert, selv om jeg enda har en god del ord og uttrykk igjen å lære.

Tror du det er flere islendinger som kan tenke seg å spille håndball i Haugesund?

Ja, det er jeg helt sikker på. Pr. i dag er det faktisk 60 islendinger ute i Europa og spiller håndball. Alle disse er dyktige spillere. Disse 60 spillerne er fordelt på Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Frankrike. Håndball er en usedvanlig populær idrett på Island. Når Island spiller landskamp er det folketomt i gatene og lite folk å se ute.
Jeg mener at de som er ansvarlige for å få spillere til HHK allerede over nyttår bør begynne å sondere markedet for å trekke til seg et par spillere. De spillerne som ønsker å komme til Norge trenger ikke å bli dyre spillere, så lenge de har en jobb å komme til. Den islandske og norske kulturen er så pass lik at det skulle ikke være noe problem for HHKs samarbeidspartnere å benytte seg av eventuelle nye islendinger i jobbsammenheng.

– Du er skadet for tiden. Regner du med å trenge lang tid for å restituere deg helt?

Er litt usikker på det, ettersom jeg kanskje belastet meg litt mer enn jeg burde ha gjort i kampen mot Arendal. Muligens må jeg få kortisonbehandling.

– Du har spilt på landslaget, spilt i en årrekke i elitedivisjonen i tillegg til klubbhåndball og turneringer i utlandet. Er du ikke da mett av suksess?

Nei, langt derifra. Det er ikke slik det fungerer. Jeg er like irritert den dag i dag over å tape og kan ligge våken i lengre tid om natta etter en tapt kamp. Jeg ønsker inderlig å vinne noe med HHK og skal gjøre mitt for at vi kanskje kan klare det.

– Men har ikke HHK et for svakt lag til å kjempe i toppen?

Vi har et ungt lag. Det er en utfordring. Vi må bli tøffere og hardere. Dernest må vi lære å ta mer ansvar hver enkelt av oss. Klarer vi det og hvis spillerne også blir et par sesonger til i HHK er jeg overbevist om at dette kan bli et meget godt lag.