Ole Fremmersvik, en av våre yngste.

nr. 6 Ole Fremmersvik
I serien spillerpresentasjoner har vi denne gangen tatt en liten prat med Ole Fremmersvik, «lærlingen» som ble elitespiller.

Ole Mathiesen Fremmersvik (06.11.1990) satt mye på benken forrige sesong. Kun 6 minutter i en kamp mot Nærbø var alt han fikk være med på hele sesongen. Selv om en lærer en god del også på benken, så er det på banen læreprosessen er best. I år har han vært på banen i alle kampene så langt.

Hvordan ser du på din rolle i år?

Jeg er en bedre spiller i år. Har utviklet meg enormt og ikke minst at jeg i år blir vist mer tillit gjør meg til en mer konsentrert og bedre spiller. Men presset blir større, noe som jeg er klar over og jobber med. Ikke minst har Krister lært meg å være mer ”kald” i hodet og har en pedagogisk form som passer meg bedre, roligere og mindre kjefting for de feil jeg gjør. Dette gjør at jeg lærer mer, men jeg ser at jeg har enda langt igjen til jeg er en god elitespiller.  Men har i hvert fall et klart nivå å jobbe mot.

-Blir du ikke lei av all den treningen som du nå har?

Selv om jeg har full jobb som tømrer ved siden av  å spille håndball og trener hver dag så har jeg det gøy. Det er viktig for da går alt mye bedre.

Hvordan er det å være en av de yngste på laget?Er faktisk ikke den yngste i år. Thomas og Fredrik er litt yngre enn meg. Alderen er ikke så ”tyngende” i år. Føler at vi fungerer som et lag og at de eldste som Ståle, Olafur og Ola tar godt vare på oss yngre. Vi lærer veldig mye av dem. Jeg lærer også mye av Geir Harald som har stor erfaring som vingspiller, og det er på vingen jeg liker meg best. Det er ikke vanskelig å være blant de yngste på et slikt sammensveiset HHK lag som vi i dag har.

Du kommer opprinnelig fra Rival. Var et år med på samarbeidslaget med Nord og Avaldsnes og er i dag den eneste av spillerne på Rivallaget som valgte å fortsette med håndball på høyt nivå. Har du en kommentar til dette?

Jeg spilte på et Rival lag som hadde Nils Andreas Røher som trener. Vi vant veldig mye og kunne ha utviklet oss til å bli enda bedre, men p.g.a. at mange sluttet eller valgte fotball, ble det vanskelig å holde på laget. Fotballen på Haugalandet står sterkt, men jeg håper og tror at samarbeidet med HTG, og at HHK har etablert seg i eliteserien vil gjøre håndball til å bli mer attraktiv. Men det er ikke tvil om at lederne i moderklubbene må føle et større ansvar for guttehåndballen enn det som vi i dag ser. Rival har i dag ikke guttelag over 13 år, men heldigvis er situasjonen bedre i de andre klubbene.
Men for min del er jeg ikke i tvil om at jeg gjorde et rett valg med å velge håndball.