Ukens spillerpresentasjon

nr. 3 Ola Netterheim
Hvordan går det Ola Netterheim?

Kaptein Ola Netterheim (10.02.83) er optimistisk, selv om han er kaptein for et ungt lag.

Ola er klubbens ”slåsskjempe” på streken og er vant med mange harde tak. Ola er nå inne i sin tredje sesong for HHK og andre sesong som kaptein.

Spiller dere annerledes i år sammenlignet med forrige sesong?

Vi har i år en spillerstil som er tilpasset dagens spillere. Det vil si at vi i år spiller hurtigere håndball og er raskere frem til motstanderens mål. Mer angrepshissige. Spillestilen vi hadde i fjor passet til fjorårets lag, Kristers spillopplegg passer årets lag.

Er årets lag et lag for de to neste sesongene eller vil dere være like gode i år som i fjor.

Vi er et meget ungt lag. Gode spillere er ofte noe eldre. Så dette laget vil utvilsomt bli bedre og bedre, men hvis vi klarer å kvitte oss med en del personlige feil og ikke bli for feige i kritiske perioder vil vi bli et godt lag også i år. En av de positive ting med et ungt lag er at alle må være med å ta ansvar. Hver og en vil vokse på dette. Spiller vi optimalt vil vi gjøre det like bra denne sesongen.

Var det en nedtur for deg å måtte bli igjen i HHK når Niklas og Johan reiste til Tyskland for å bli proffspillere der?

Nei, det synes jeg ikke selv om alle spillere på dette nivå som regel alltid vil være interessert i å spille proff. Men det er helt OK å være HHK spiller også i år. Jeg trives i laget og i Haugesund. Det sosiale nettverket er bra.

Du har liten konkurranse om plassen som strekspiller?

Ja, det er for så vidt rett det, så jeg må ta mye ansvar også av den grunn, men jeg har tro på at Thomas Saltvedt vil bli en god strekspiller når han får mer erfaring, og litt mer ”flesk” på kroppen. I tillegg er han litt for snill, enda. En god strekspiller skal ikke være snill. Men han vil nok lære fort og han har nok en fremtid som håndballspiller.

Kommer du til å flytte tilbake til Sverige etter årets sesong?

Det haster ikke, som sagt så har vi det bra her, men før eller siden så blir det nok Sverige igjen, men det er jo så mange svensker i Norge nå at det haster ikke med å flytte på seg. Dessuten så skal vi jo til Tysvær Arena og det ser vi alle frem til og det skal bli interessant å se hvor mye publikum vi vil trekke der.