Vår yngste elitespiller

Litt av en utfordring!

Thomas Saltvedt (30.10.92) sier det er litt av en utfordring å bli tatt opp på seniorlaget. 17 år gammel er han lagets yngste spiller.

Regner du med å få spilletid?

– Jeg regner med å spille en beskjeden rolle på elitelaget og ser på dette året som et læreår, hvor jeg skal tilpasse meg elitenivå og plukke med meg kunnskap og erfaring som jeg kan dra nytte av videre. Spilletid får jeg på G-18 laget og B-laget. Men jeg skal nok ta sjansen hvis Krister setter meg innpå. Dessuten så er det faktisk ganske lærerikt å være ”læregutt på benken” også. Håndball er så mye kjekkere enn fotball.
Fikk spilletid i cup campen mot Nornen. Det var gøy, spesielt når jeg scoret mål.

Går du på håndballgymnas (HTG)?

Ja, og det er egentlig ganske morsomt og interessant. Har Per Froestad og Krister som trenere. Vi er nå ca. 14 håndballgutter på HTG, så nå har vi et bra miljø.

Tror du det vil bli tilsig av nye spillere på HTG neste skoleår?

– Nå kunne det vært jobbet bedre i moderklubbene på guttesiden, men det ser bra ut også for neste skoleår. Deretter er jeg noe i tvil.

Blir det ikke for mye håndball for deg?

– Til nå har det gått meget bra. Trives og alt fungerer bra. Føler at jeg utvikler meg. Trenerne er flinke til å sette fingeren på ting som jeg må forbedre meg på.

Har du noen forbilder på laget?

– Ikke noen spesielt, spillerne på elitelaget er for meg mer likeverdige, men jeg lærer mye av Ola Netterheim. Jeg har nok enda en del igjen å lære for å bli en god strekspiller, men plukker med meg kunnskap hele tiden.