Har dere lagt merke til Fredrik?

nr.2 Fredrik UtengenFredrik er et friskt pust på HHK laget, med sin hurtige stil. I programbladet har vi hatt følgende intervju med Fredrik:

Er det alltid så mye regn i Haugesund?

Fredrik Utengen (12.12.90) har lært seg å ta med regntøy uansett hvor han går. Noe som han ikke er vant med fra Drammen. Etter å ha opplevd en september måned med regn hver eneste dag, så er spørsmålet absolutt på sin plass.
Fredrik er en spiller som publikum allerede har lagt merke til, spesielt i kampen mot Fyllingen. En spiller som utvilsomt vil utvikle seg i løpet av sesongen.

Hva var den viktigste årsaken til at du valgte HHK? Du så jo nei både til Drammen og Fyllingen?
– Den viktigste grunnen var nok dette med spilletid. Jeg er unikt opptatt av å få mye spilletid. Både Drammen og Fyllingen har markante spillere på min posisjon (midt back) og jeg ville nok der måtte sitte noe på benken, og sannsynligvis ikke få den utviklingen som jeg nå vil få i HHK. Også spesielt med tanke på å ha Krister som trener. En trener som jeg lærer utrolig mye av. Han gir oss spilletid, har tro på oss og flink å korrigere de feilene vi gjør. Ofte små detaljer som jeg ikke var helt klar over på forhånd.
Har du spilt i eliteserien før du kom til HHK?
– Nei, det har jeg ikke. Jeg har spilt på Lier og før jeg kom til HHK på satsingsklubben St. Halvard.  St. Halvard tok Reistads plass i serien og målet var å rykke opp, noe som vi ikke klarte. Men jeg har spilt i Spar serien og hadde veldig stor utbytte av det.
Har det vært en tungt for deg å komme til HHK, flytte på hybel, nytt miljø, jobb (Kyvikdalen barnehage)?
– Nei, jeg bor på hybel med Martin Gravdal  Haldorsen, så den delen har gått veldig bra. I tillegg så har HHK et miljø blant spillerne som er bra. Så jeg er optimistisk og føler at jeg har det bra, men det var det regnet da!
Journalistene i Haugesunds Avis påpeker til stadighet at HHK har en tynn spillerstall.  Hva har du å si til det?
– Det trenger ikke å være noe problem. Håndball er en lagidrett hvor der bare er plass på banen til 7 spillere om gangen. Riktignok så kunne vi vært bedre stilt med bak spillere. Dessuten så er vi ca. 15 spillere og hvis de spillerne vi har gjør det bra så ser jeg optimistisk på dette. Det er ikke alltid positivt å være for stor spillerstall heller, sett med en spillers øyne. Men det gjelder jo å holde seg skadefri.