Dagens spillerprofil

Johan DuvanderI serien spillerprofiler står Johan Duvander for tur

Duvander valgte HHK (04.07.88)

Johan er nok et hyggelig svensk bekjentskap for HHK, som valgte å flytte til Haugesund. Venstreving plassen på Ystads seniorlag var hans faste plass forrige sesong. Bl.a. den økonomiske situasjonen i  svensk håndball er en viktig årsak til at flere spillere og trenere rettet blikket mot Norge.

Hvorfor valgte du Haugesund og HHK?
– Krister er nok den største årsaken til det. Vi hadde Krister som trener hjemme i Ystad og var veldig fornøyd med ham som trener og spillerutvikler. Jeg har spilt håndball hele mitt liv og ettersom jeg er ung og mange svensker flytter til Norge, så jeg det som interessant å følge med Krister, ikke minst ettersom Fahrudin også hadde lyst til det. Krister har en egen evne til at å utvikle spillere. Til å tro at vi kan utvikle oss enda mer, bli mer selvstendige.
Hvordan har overgangen til HHK vært?
– Haugesund som by gikk veldig greit. Haugesund er ikke så veldig forskjellig fra Ystad. Ettersom jeg bor på hybel sammen med Fahrudin gikk den delen også greit. Ikke minst var det veldig lett å komme inn i miljøet i spillergruppen. Så egentlig har jeg det ganske bra.
Men hører du går skadet!
– Jeg fikk dessverre problemer med ryggen i siste kampen mot Viking. Jeg får smerter når jeg skyter og det er frustrerende. Men jeg går til fysioterapeut og venter på plass for å ta røntgen bilde. Det er usikkert når jeg kommer med for fullt igjen. Det kan faktisk gå et par måneder før jeg er helt klar igjen._
Alle spillerne i HHK har jobb. Hvor jobber du?
– Jeg jobber sammen med Ola og Fredrik i Kyvikdalen barnehage, og det er faktisk veldig gøy og lærerikt.
Hvordan tror du det vil gå med HHK denne sesongen?
– Laget fikk vist noe mot Fyllingen som for mange var overraskende. Dette tilsier at HHK kan komme til å overraske flere utover i sesongen. For vi er mange spillere på laget som er i en prosess mot å utvikle oss til å bli bedre spillere, så dette kan bli både gøy og spennende.